OVER MIJ

Al van jongs af aan speelt fotografie een grote rol in mijn leven. Mijn vader en oudtante legde vroeger van alles om hun heen vast en die eigenschap heb ik van hen overgenomen. Fotografie is begonnen als een hobby en inmiddels uitgegroeid tot een ware passie. Na het afronden van mijn Grafische opleiding aan het Sint Lucas in Boxtel was de keuze voor een vervolg opleiding snel gemaakt: Fotografie! Tijdens mijn opleidingen aan de FotoVakschool in Rotterdam en Boxtel heb ik veel kennis en ervaring opgedaan en in 2011 ben ik gestart met mijn bedrijf ND Photography.

Het bijzondere aan mijn werk is dat mensen iets heel anders zien dan ik zie, wanneer ze mijn beelden bekijken. Mijn beelden zijn dan ook multi-interpretabel waardoor ze een grote doelgroep aanspreken. Mensen die mijn werk mooi vinden, zullen waarderen dat mijn beelden zowel abstract als tijdloos gezien kunnen worden waardoor mijn fotografisch werk bij iedereen een andere interpretatie en associatie oproept aan de hand van hun eigen ervaringen.

In de fotografie richt ik me op het verbeelden van allerlei onderwerpen in kleine verhalen. Mijn beelden zijn vaak ook gericht op details en hebben een gevoel van vervreemding en mysterie in zich maar stralen daarnaast ook rust uit. Mijn grafische achtergrond is duidelijk terug te zien in mijn fotografie door het toepassen van vormgeving en lijnenspel. In het dagelijks leven let ik zelf altijd op details en de kleinste dingen vallen mij op. Deze alledaagse details spelen in mijn fotografie een grote rol en lijken door de manier van afbeelden vaak groter dan ze werkelijk zijn. De verrassend goede reacties die ik van mensen ontvang wanneer ze het echte object zien ten opzichte van de foto zijn bijzonder om te horen, deze reacties dragen bij aan mijn drijfveer voor fotografie.

Kenmerkend aan mijn fotografiestijl is dat mijn beelden minimalistisch en krachtig zijn. In mijn fotografie is daarnaast vaak een mysterieuze sfeer terug te zien. Ik heb een voorkeur voor zwart-wit beelden en beelden met weinig kleurgebruik. Mijn fotografisch werk plaats ik vaak als kleine verhalen bij elkaar. Wat vaak als één beeld begint, groeit in de loop van de tijd uit tot een (mini) serie. Ik fotografeer zowel op locatie als in de studio en het liefste portretten, waaronder zelfportretten, producten en objecten om me heen. Dit gaat bij mij vanuit een gevoel of omdat mij details opvallen en er een idee is ontstaan.