Kunst op tafel

Categorie
Fotografie
Over dit project

Afstudeerserie, FotoVakschool – Boxtel

 

In de serie “Kunst op tafel” staat de vorm van de gekozen objecten centraal. De voorwerpen krijgen een heel ander uiterlijk door de toegepaste abstractie. Naar ieders eigen mening en ervaring zijn de beelden vrij te interpreteren, waardoor elke kijker er iets anders in zal zien en het voor hem of haar een andere betekenis krijgt.

 

Voor deze serie is mijn oog gevallen op voorwerpen waar we in ons leven dagelijks mee te maken hebben. De close-up beelden bestaan uit objecten die we op iedere tafel of in restaurants dagelijks tegen komen. Het zijn ‘doodgewone’ spullen waar iedereen gemakkelijk overheen kijkt omdat we eraan gewend zijn geraakt. Mijn oog valt juist op deze kleine voorwerpen en in gedachten vorm ik er een nieuw beeld van en dat leg ik met mijn camera vast.

 

De vormen van de objecten vormen de beeldtaal voor mijn afstudeerserie. Deze dagelijkse voorwerpen ogen veel groter en abstracter dan ze zijn en ogen daardoor totaal anders dan verwacht. Deze beelden ogen minimalistisch, rustig, krachtig en wekken de interesse van de kijker.

 

Het zou geweldig zijn om deze beelden ook echt als kunst op tafel te kunnen zien in de vorm van servetten, placemats en dergelijke. Ook zou het heel bijzonder zijn om deze schitterende beelden, waar ik echt trots op ben, uiteindelijk te zien hangen als kunst aan de muur in restaurants en loungebars.